Mandulasajt
2016. november 21. írta: Prima Medica

Mandulasajt

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

Mennyiség: 10 adaghoz

Hozzávalók:

200 g mandula
1 ek sörélesztőpehely
2 tk útifűmaghéj
1 gerezd fokhagyma
1 tk só
oregánó, bazsalikom

Elkészítés:

Előzőleg mandulatej készítéséhez használt mandulából visszamaradt mandula darálék, vagy 1 napig áztatott majd alaposan leturmixolt mandula az alapja a növényi sajtnak. A mandulához keverjük az útifűmaghéjat, sörélesztőpelyhet, reszelt fokhagymát, sót, oregánót és bazsalikomot. Kerek formákba rakjuk, legalább fél órára hűtőbe rakjuk, majd fogyaszthatjuk kenyérhez, zöldségekhez.

Tápanyag összetétel 1 adagban:

Energia: 129 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 2 g 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3411982380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása