Hozzávalók (4 személyre):
- 120 g sovány túró
- 100 g light mascarpone
- 1 doboz natúr joghurt (125 g)
- 300 g bogyósgyümölcs keverék
- 1 evőkanál xilit/nyírfacukor
- 150 g teljes kiőrlésű keksz
- 2 teáskanál útifűmaghéj
- reszelt citromhéj, reszelt narancshéj
- 1 rúd vanília bél
- fahéj, kardamom
- mentalevél
Elkészítés:
A kekszet kisebb darabokra összetörjük és négy pohár aljára egyenletesen elosztjuk. A túrót simára keverjük a mascarponéval és a joghurttal, majd ízesítjük nyírfacukorral, vanília béllel, ízlés szerint reszelt citrom-és narancshéjjal. Ezután a krémet a kekszdarabok tetejére négyfelé egyenletesen elosztjuk. Ezt követően elkészítjük az öntetet úgy, hogy egy kis edényben közepes lángon feltesszük főzni a gyümölcsöt, ízesítjük ízlés szerint fahéjjal, egy csipetnyi őrölt kardamommal, majd beleszórjuk az útifűmaghéjat. Amikor ez is elkészült akkor a krém tetejére öntjük a gyümölcsszószt. Érdemes néhány órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek, és a keksznek is legyen ideje megpuhulnia. Tálalás előtt mentalevéllel díszíthetjük.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 317 kcal
Fehérje: 10 g
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 39 g
A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus