kép forrása: http://bevcooks.com
Hozzávalók (4 személyre):
- 8 nagyobb karika ujjnyi vastagságú padlizsán
- 2 közepes méretű paradicsom
- friss bazsalikom
- só, bors
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:
1. A padlizsánt mosd meg és vágj belőle egyenletes, ujjnyi vastag karikákat.
2. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15-20 percig süsd meg.
3. Amíg sülnek a padlizsán karikák készítsd el a bruschetta feltétjét: a paradicsomokat vágd apró kockákra és helyezd egy edénybe. Ízesítsd olívaolajjal, egy gerezd átnyomott fokhagymával, sóval, borssal és friss aprított bazsalikommal.
4. Amikor elkészült a padlizsán, akkor halmozd a tetejére a feltétet és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálald. Jó étvágyat!
Ez az étel nagyon jó példa arra, milyen változatosan fel lehet használni a zöldségeket és a fűszereket. Amellett, hogy növeled a zöldségbeviteled, az étel alacsony energia- és szénhidráttartalommal rendelkezik, így könnyen beilleszthető az IR-diétába és megfelelő választás, ha fogyni szeretnél.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 44 kcal
Fehérje: 1,1 g
Zsír: 3,2 g
Szénhidrát: 3,3 g