Hozzávalók 10 db-hoz:
- 90 g sárgarépa
- 50 g apró szemű zabpehely
- 35 g zabpehelyliszt
- 20 g kókuszzsír
- 1 db tojás
-1 db citrom héja
- 20 g xilit
Répás zabkeksz elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, az olvasztott kókuszsírt, majd a tojás segítségével formázható masszát készítünk belőle. Ízesítjük kevés reszelt citromhéjjal és xilittel. Fél órára félre rakjuk a masszát, majd miután összeállt, 8-10 db kis golyót formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Ezután egy kanál segítségével ujjnyi vastag pogácsákká formázzuk a golyókat. 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tápanyag összetétel 1 db-ban:
Energia: 65 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 3 g
Szénhidrát: 7 g