Karácsonyi pekándiós sütőtök krémleves cékla chipsszel
2016. december 17. írta: Prima Medica

Karácsonyi pekándiós sütőtök krémleves cékla chipsszel

(gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, laktózmentes)

Hozzávalók (4 személyre):

- 300 g sütőtök
- 4 db pekándió
- 1 evőkanál light margarin (tejmentes)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál méz
- 80 ml főzőtejszín/rizstejszín
- késhegynyi gyömbér, só, bors
- 8 vékony karika cékla

Elkészítés:

Először az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk a margarinon. A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, majd kockára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezt követően kevés vizet öntünk rá, ízesítjük és puhára pároljuk. Amikor elkészült botmixer segítségével a pekándióval, a mézzel és a tejszínnel együtt alaposan összeturmixoljuk a sütőtököt, majd adunk még hozzá vizet és még egyszer felforraljuk, szükség esetén után ízesítjük. A céklát alaposan megmossuk, meghámozzuk és 8 nagyon vékony szeletet vágunk belőle, amelyet forró olajban kisütünk és tálalás előtt a levesek tetejét díszítjük vele. 

Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:

Energia: 175 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 32 g

A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1512016579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása