Hozzávalók (4 személyre):
- 300 g sütőtök
- 4 db pekándió
- 1 evőkanál light margarin (tejmentes)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál méz
- 80 ml főzőtejszín/rizstejszín
- késhegynyi gyömbér, só, bors
- 8 vékony karika cékla
Elkészítés:
Először az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk a margarinon. A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, majd kockára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezt követően kevés vizet öntünk rá, ízesítjük és puhára pároljuk. Amikor elkészült botmixer segítségével a pekándióval, a mézzel és a tejszínnel együtt alaposan összeturmixoljuk a sütőtököt, majd adunk még hozzá vizet és még egyszer felforraljuk, szükség esetén után ízesítjük. A céklát alaposan megmossuk, meghámozzuk és 8 nagyon vékony szeletet vágunk belőle, amelyet forró olajban kisütünk és tálalás előtt a levesek tetejét díszítjük vele.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 175 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 32 g
A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus