Hozzávalók 20 db kekszhez:
- 80 g cirokliszt
- 80 g gesztenyeliszt
- 10 g útifűmaghéj
- 2 db „S” méretű tojás
- 40 g vaj (laktózmentes)
- 40 g xilit
- 20 g eritrit
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- + liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Először mérjük ki és keverjük össze a száraz alkotókat, a liszteket, útifűmaghéjat, édesítőszereket, ill. a fűszert. Ezt követően adjuk hozzá a tojásokat és kezdjük el összekeverni a tésztát, majd dolgozzunk el alaposan a masszában a szobahőmérsékletű vajat. Addig gyúrjuk, amíg szép egynemű lesz, és jól összeáll a tészta. Amennyiben szétesik, akkor adhatunk hozzá pici vizet. Amikor elkészült tegyük kb. 30 percre hűtőbe, majd az idő elteltével kicsit dolgozzuk át a tésztát. Lisztezett felületen nyújtsuk kb. 0,5-1 cm vastagságúra. Kör alakú kiszúróval szúrjuk ki a kekszeket és a tetejét díszítsük süti pecséttel. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 150° C-on kb. 15 percig sütjük.
Kiválóan fogyasztható a hideg téli napokon egy forró tea mellé.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 58 kcal
Fehérje: 1,5 g
Zsír: 2,5 g
Szénhidrát: 8 g
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus