Hozzávalók 25 db-hoz:
- 350 g zabpehelyliszt (gluténmentes)
- 150 g mandulaliszt
- 100 g darált dió
- 1 teáskanál sütőpor
- 120 g eritrit
- 60 g xilit
- 250 g vaj (laktózmentes)
- 3 evőkanál tejföl ( laktózmentes)
- víz
- 1 teáskanál lekvár/ischler (cukormentes)
- 100 g étcsokoládé (cukormentes)
- 50 g vaj (laktózmentes)
Elkészítés:
A liszteket kimérjük és összekeverjük a darált dióval, sütőporral az eritrittel, ill. a xilittel. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt és a kockára vágott szobahőmérsékletű vajat, majd alaposan összedolgozzuk őket. Ha nem áll össze a tészta, akkor kevés vizet adhatunk hozzá. Amikor elkészült kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni, majd az idő elteltével lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát. Közepes méretű korong szaggatóval 50 db formát készítünk. Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 20-25 percig sütjük az ischler alapjait, majd ha elkészült hagyjuk kicsit kihűlni őket. Ezt követően tetszőleges ízű 1-1 teáskanálnyi cukormentes lekvárral, párosával összeragasztjuk a korongokat. Végül gőz felett megolvasztjuk a csokoládét vajjal és az ischlereket félig belemártogatjuk a csoki mázba.
Energia-és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 223 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 15 g
Szénhidrát: 16 g
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus