Pesztós kuszkusz saláta
2017. december 08. írta: Sárga Diána_dietetikus

Pesztós kuszkusz saláta

( IR-kompatibilis)

Hozzávalók 4 főre
- 240 g kuszkusz (szárazon mérve)
- 4 db közepes méretű paradicsom
- 15-20 szem magozott fekete olívabogyó
- 8 teáskanál zöld pesto
- 8 teáskanál olívaolaj
- 8 teáskanál reszelt parmezán sajt
- Fűszerek: só, bors, pici citromlé, bazsalikom

Elkészítés
A kuszkuszt kimérjük és egy hőálló edénybe tesszük, majd leöntjük annyi forró vízzel, hogy épp ellepje.  Letakarjuk a tetejét és kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Közben apró kockára vágjuk a paradicsomokat, ízlés szerint felkarikázhatjuk az olívabogyókat. Amikor elkészült a kuszkusz belekeverjük a paradicsomot és az olívabogyót, ízesítjük pestóval, olívaolajjal, citromlével és fűszerekkel.  Végül pedig reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk. 

Energia-és tápanyag tartalom 1 adagban:
Energia: 405 kcal
Fehérje: 13 g
Zsír: 16 g
Szénhidrát: 51 g

A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9213408507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása