Hozzávalók 20 darabhoz:
- 200 g lecsöpögtetett (konzerv) csicseriborsó – vagy ugyanennyi főtt csicseri
- 50 g gluténmentes zabpehely
- 70 g eritrit
- 50 g natúr (cukrozatlan) mogyoróvaj
- 50 g (cukrozatlan) almapüré
- 50 g cukormentes, gluténmentes, tejmentes étcsokoládé (pl. Torras)
- 1 tk gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Aprítógépben apró szemcsésre daráljuk a zabpelyhet, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, s együtt krémesre keverjük. Eritritet, sütőport és egy csipet sót adunk a tésztához. Belekanalazzuk a mogyoróvajat és az almapürét, összedolgozzuk. Apró darabokra tört/vágott csokoládét keverünk a tésztába, majd nedves kézzel korongokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Előmelegített 160°C-os sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
20 darab esetén 1 darab keksz tápértéke:
49 kcal, 3,7 gramm szénhidrát, 2,6 gramm zsír, 1,8 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.