Hozzávalók 4 személyre:
- 160 g quinoa
- 400 g forró víz
- 400 g (tisztított) sütőtök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A quinoát legalább 15 percre beáztatjuk, majd alaposan leöblítjük, ismét átmossuk. 2,5-szeres (400 g) forrásban lévő vízbe tesszük, 20 perc alatt puhára főzzük.
Eközben az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd a vizet elforralva puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Még melegen összeforgatjuk a kifőtt a quinoával.
Köretként vagy egytálételként is fogyaszthatjuk. Tálaljunk hozzá friss salátát, bébispenótot! Feltétként választhatunk grillezett sajtot, zöld fűszeres túrót vagy natúr csirkemellet. (Sajttal, túróval fogyasztva természetesen nem tejmentes az étel!)
1 adag energia- és tápanyagtartalma (saláta, feltét nélkül):
215 kcal, 37 gramm szénhidrát, 5 gramm zsír, 6,6 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus