Sütőtökös quinoa
2018. február 20. írta: Szarka Dorottya

Sütőtökös quinoa

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, IR-kompatibilis)

sutotokosquinoa_dorka.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 160 g quinoa
  • 400 g forró víz
  • 400 g (tisztított) sütőtök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • bors
  • szerecsendió

 Elkészítés:

A quinoát legalább 15 percre beáztatjuk, majd alaposan leöblítjük, ismét átmossuk. 2,5-szeres (400 g) forrásban lévő vízbe tesszük, 20 perc alatt puhára főzzük.

Eközben az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd a vizet elforralva puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Még melegen összeforgatjuk a kifőtt a quinoával.

Köretként vagy egytálételként is fogyaszthatjuk. Tálaljunk hozzá friss salátát, bébispenótot! Feltétként választhatunk grillezett sajtot, zöld fűszeres túrót vagy natúr csirkemellet. (Sajttal, túróval fogyasztva természetesen nem tejmentes az étel!)

 1 adag energia- és tápanyagtartalma (saláta, feltét nélkül):
215 kcal, 37 gramm szénhidrát, 5 gramm zsír, 6,6 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1013685298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása