Sonkás muffin gluténmentesen
2018. március 28. írta: Szarka Dorottya

Sonkás muffin gluténmentesen

(gluténmentes, IR-kompatibilis)


sos_muffin.jpgHozzávalók 12 db muffinhoz

  • 125 g kukoricaliszt
  • 125 g barna rizsliszt
  • 1 evőkanál útifű maghéj (elhagyható)
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl (12%-os zsírtartalmú)
  • 1 dl langyos víz
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 100 g füstölt sonka
  • 1 marék medvehagyma
  • 50 g trappista sajt
  • 1 kávéskanál só
  • ízlés egyéb fűszerek, pl. oregánó, majoranna

Elkészítés

Kimérjük a száraz alapanyagokat, egy tálban összekeverjük őket, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a langyos vizet. 5-10 percet állni hagyjuk, addig előkészítjük a többi hozzávalót.

A sonkát apró kockákra vágjuk, a medvehagymát finomra aprítjuk, a sajtot lereszeljük.

A sonkát, medvehagymát a tésztához keverjük, majd muffinpapírral bélelt vagy szilikonos muffinformákba adagoljuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített 160°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

1 darab muffin energia- és tápanyagtartalma:
130 kcal, 15 g szénhidrát, 5 g zsír, 4 g fehérje

 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr10013786320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása