Hajdinalisztes nokedli
2018. április 10. írta: Szarka Dorottya

Hajdinalisztes nokedli

(gluténmentes, tejmentes, IR-barát)

hajdinagaluska_blogra.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 240 g hajdinaliszt
  • 40 g burgonyakeményítő
  • 40 g bambuszrostliszt (helyettesíthető keményítővel, de a bambuszrost csökkenti a szénhidrát- és kalóriatartalmát, pluszban növeli a rosttartalmát)
  • 2 db tojás
  • 400 g víz
  • 1 csapott tk só
  • ízlés szerint fűszer

Elkészítés
A liszteket, a sót, egyéb fűszereket (ha használunk) összekeverünk. A tojásokat villával felverjük, összekeverjük a vízzel, majd a száraz anyagokhoz öntjük, alaposan elkeverjük. 5-10 percig pihentetjük a tésztát, addig egy nagy fazékban vizet melegítünk. Csipet sóval ízesítjük.
Gyöngyöző (nem forrásban lévő!) vízbe szaggatjuk a galuskát. Ha feljött a víz tetejére, még 1-1,5 percig főzzük, majd szűrőbe téve leszűrjük, tiszta vízzel leöblítjük.

Jó étvágyat!

1 adag energia- és tápanyagtartalma (a megadott receptúra alapján):
295 kcal, 50 g szénhidrát, 4,5 g zsír, 9,5 g fehérje

 

 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4713822612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.