Gluténmentes krumplis pogácsa
2018. július 11. írta: Szarka Dorottya

Gluténmentes krumplis pogácsa

gluténmentes, tejmentes, IR-barát

pogi.jpgHozzávalók 1 nagy tepsihez (50 darabhoz)

  • 500 g burgonya (hámozva, nyersen mérve)
  • 150 g barna rizsliszt
  • 100 g kölesliszt
  • 10 g útifű maghéj
  • 1 db tojás + 1 db a kenéshez
  • 100 g tejmentes margarin
  • 1 tk só
  • ½ cs sütőpor

Elkészítés

A tisztított, hámozott burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni. Amint megpuhult, leszűrjük, még melegen villával vagy krumplinyomóval összetörjük. Belekeverjük az olvasztott margarint, beleszórjuk a liszteket, a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd hozzágyúrunk 1 db felvert tojást és az útifű maghéjat.

Fóliába csomagolva legalább 2 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.

170°C-ra előmelegítjük a sütőt, addig kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejüket megkenjünk felvert tojással, majd sütőbe tolva 25 perc alatt készre sütjük őket.

Jó étvágyat!

1 darab pogácsa energia- és tápanyagtartalma (50 darab esetén):
42 kcal, 5 gramm szénhidrát, 1,5 gramm zsír, 1 gramm fehérje

A teljes tészta energia- és tápanyagtartalma:
2077 kcal, 266 gramm szénhidrát, 85 gramm zsír, 45 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr10014106377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása