Hozzávalók 1 nagy tepsihez (50 darabhoz)
- 500 g burgonya (hámozva, nyersen mérve)
- 150 g barna rizsliszt
- 100 g kölesliszt
- 10 g útifű maghéj
- 1 db tojás + 1 db a kenéshez
- 100 g tejmentes margarin
- 1 tk só
- ½ cs sütőpor
Elkészítés
A tisztított, hámozott burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni. Amint megpuhult, leszűrjük, még melegen villával vagy krumplinyomóval összetörjük. Belekeverjük az olvasztott margarint, beleszórjuk a liszteket, a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd hozzágyúrunk 1 db felvert tojást és az útifű maghéjat.
Fóliába csomagolva legalább 2 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
170°C-ra előmelegítjük a sütőt, addig kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejüket megkenjünk felvert tojással, majd sütőbe tolva 25 perc alatt készre sütjük őket.
Jó étvágyat!
1 darab pogácsa energia- és tápanyagtartalma (50 darab esetén):
42 kcal, 5 gramm szénhidrát, 1,5 gramm zsír, 1 gramm fehérje
A teljes tészta energia- és tápanyagtartalma:
2077 kcal, 266 gramm szénhidrát, 85 gramm zsír, 45 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus