Rakott köles tofuval
2018. július 20. írta: Szarka Dorottya

Rakott köles tofuval

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

rakott_koles_tofuval.jpgHozzávalók 4 adaghoz

  • 120 gramm köles
  • 600 gramm sárga hüvelyű zöldbab
  • 300 gramm natúr tofu
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • garam masala fűszerkeverék (fahéj, római kömény, koriander, kardamom, fekete bors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió keveréke)
  • 3 babérlevél
  • friss petrezselyem
  • 2 dl kókusztejszín
  • 80 gramm füstölt növényi „sajt”

Elkészítés

Az átöblített kölest két és félszeres mennyiségű (3 dl) forrásban lévő enyhén sózott vízbe öntjük. Újraforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt és lefedjük.

A zöldbab végeit levágjuk, ízlés szerinti darabokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a babérleveleket. Forrástól számítva 15 perc alatt félpuhára főzzük.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés kókuszolajon megpirítjuk,  fűszerezzük, majd a tofut hozzáadva, szétnyomkodva összekeverjük, lepirítjuk.

Hőálló edény aljára egyenletesen eloszlatjuk a zöldbab felét, friss petrezselymet szórunk rá, majd elsimítjuk rajta a kölest, végül a fűszeres tofut. A maradék zöldbabbal befedjük, ráöntjük a zúzott fokhagymával ízesített kókusztejszínt. A tetejére növényi „sajtot” reszelünk.

Előmelegített 180°C-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
440 kcal, 31 gramm szénhidrát, 25 gramm zsír, 13 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4414124911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása