Gluténmentes reszelt almás sütemény
2018. augusztus 28. írta: Szarka Dorottya

Gluténmentes reszelt almás sütemény

(gluténmentes, tejmentes, hisztamin-szegény)

almas_pite.JPGHozzávalók (21×24 cm-es tepsihez, 20 szelethez)

Tésztához:

  • 250 g barna rizsliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 200 g tejmentes margarin
  • 25 g eritrit-stevia négyszeres erejű édesítő (vagy más, 100 gramm cukornak megfelelő édesítő)
  • 2 db tojássárgája
  • csipet só

 Töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 50 g eritrit-stevia négyszeres erejű édesítő (vagy más, 200 gramm cukornak megfelelő édesítő)
  • őrölt fahéj, szegfűszeg
  • 1 db kezeletlen citrom héja és leve

Elkészítés
A liszteket elegyítjük az édesítővel, csipet sóval, majd összemorzsoljuk a hideg, kockára vágott margarinnal. Végül beledolgozzuk  a tojások sárgáját is. Fóliába csomagolva 30 percre fagyasztóba tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket.
A hámozott almát lereszeljük, édesítjük, ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal. Meglocsoljuk a citrom levével, majd alaposan elkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tésztát kivesszük a fagyasztóból. 2/3-át egy tepsi aljába simítjuk, majd 5 perce légkeveréses funkción elősütjük.
A sütőből kivéve ráhalmozzuk a tölteléket, majd ráreszeljük vagy morzsoljuk a maradék tésztát. A sütőbe visszatolva, alsó-felső funkción 25 perc alatt készre sütjük a sütit.

1 szelet energia- és tápanyagtartalma (energiamentes édesítőszerrel készítve):
154 kcal, 15 gramm szénhidrát, 9 gramm zsír, 1,5 gramm fehérje

 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1914207471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása