Hozzávalók 12 darabhoz
- 500 g karfiol
- 50 g hajdinaliszt
- 20 g csicseriborsóliszt
- 10 g tápióka keményítő
- 10 g bambuszrost liszt (helyettesíthető 10 g keményítővel)
- 1 tk szódabikarbóna
- só, bors, fokhagymapor, majoranna
Elkészítés
1. A rózsáira szedett karfiolt gőzben vagy kevés vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni, majd villával vagy krumplinyomóval alaposan összetörjük.
2. A liszteket elkeverjük a szódabikarbónával, fűszerekkel, hozzáadjuk a pépesített karfiolhoz. Összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kézzel vagy evőkanál segítségével halmokat rakunk.
4. Előmelegített 180°C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
5. Ha kihűltek, könnyedén eltávolíthatók a sütőpapírról. Tipp! Használjunk szilikonos sütőpapírt, így elkerülhető, hogy az alja leragadjon. Ilyen sütőpapír hiányában, ecset segítségével olajozzuk ki a tepsit.
1 darab puffancs energia- és tápanyagtartalma:
36 kcal, 6 gramm szénhidrát, 0,3 gramm zsír, 1,5 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus