Mindenmentes karfiolpuffancs
2018. november 20. írta: Szarka Dorottya

Mindenmentes karfiolpuffancs

(gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, IR-barát)

karfiolpuffancs.JPGHozzávalók 12 darabhoz

  • 500 g karfiol
  • 50 g hajdinaliszt
  • 20 g csicseriborsóliszt
  • 10 g tápióka keményítő
  • 10 g bambuszrost liszt (helyettesíthető 10 g keményítővel)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • só, bors, fokhagymapor, majoranna

Elkészítés

1. A rózsáira szedett karfiolt gőzben vagy kevés vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni, majd villával vagy krumplinyomóval alaposan összetörjük.

2. A liszteket elkeverjük a szódabikarbónával, fűszerekkel, hozzáadjuk a pépesített karfiolhoz. Összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kézzel vagy evőkanál segítségével halmokat rakunk.

4. Előmelegített 180°C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

5. Ha kihűltek, könnyedén eltávolíthatók a sütőpapírról. Tipp! Használjunk szilikonos sütőpapírt, így elkerülhető, hogy az alja leragadjon. Ilyen sütőpapír hiányában, ecset segítségével olajozzuk ki a tepsit.

1 darab puffancs energia- és tápanyagtartalma:
36 kcal, 6 gramm szénhidrát, 0,3 gramm zsír, 1,5 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9514383346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása