Hozzávalók
200 ml laktózmentes tejföl
200 ml natúr joghurt
150 g eritrit
80 g étolaj
100 g teljes kiőrlésű liszt
100 g rétesliszt
200 g darált dió
1 tk szódabikarbóna
50 gramm cukormentes étcsokoládé
1 teáskanál laktózmentes vaj
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálba összekeverjük és kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt kisütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. A csokoládét a laktózmentes vajjal felolvasztjuk és a kész tészta tetejére csurgatjuk.
1 szelet tápanyagtartalma:
152 kcal, 3 gramm fehérje, 11 gramm szénhidrát, 11 gramm zsír
A receptet összeállította: Fülöp Lili, dietetikus