Hozzávalók:
- 300g laktózmentes túró
-300g margarin vagy laktózmentes vaj
-200g zabliszt vagy zabpehelyliszt
-100g hajdina liszt
-1 db tojás+1 db a kenéshez
-só
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük először a tojást, a szoba-hőmérsékletű margarint és a laktózmentes túrót. Hozzáadjuk a liszteket, a sót, jól összegyúrjuk. Lisztezett felületen 0,5-1 cm vastagra nyújtjuk és rudacskákat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A maradék tojásunkat villával habosra keverjük, megkenjük vele a rudacskák tetejét.
Előmelegített sütőben, 180-200°C-on aranybarnára sütjük.
100g energia- és tápanyagtartalma:
265 kcal, 10g fehérje, 22g szénhidrát, 15g zsír