Francia bundás kenyér tej-, tojásmentesen
2019. február 13. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Francia bundás kenyér tej-, tojásmentesen

(cukor- és tejmentes, tojásmentes)

img_20181205_095524.jpg

 

Hozzávalók: (2 főre)

-4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér

 -3 dl növényi ital (én most kókusz italt használtam)

 -2 ek lenmagliszt

 -2 ek eritrit

 -vanília kivonat vagy fél vanília rúd kikapart magjai

 -fahéj ízlés szerint

 -1 ek növényi olaj

 

 -100g fagyasztott erdei gyümölcs

 -4 ek kókuszjoghurt

 

Elkészítés:

A növényi italt egy tálba öntöm. Hozzákeverem a lenmaglisztet, a vaníliát, fahéjat és az eritritet. Érdemes villával, vagy kézi habverővel csomómentesre keverni a masszát, mert a lenmagliszt gyorsan magába szívja a folyadékot. Olajat hevítek egy tapadásmentes serpenyőben és ameddig melegszik, addig a kenyér szeleteket megforgatom az édes masszában, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

Az erdei gyümölcsöt kevés vízzel alacsony lángon főzöm, ameddig be nem sűrűsödik. Rácsurgatom a francia bundás kenyér tetejére. 1-1 evőkanál kókuszjoghurtot is kanalazok rá.

Egy adag energia- és tápanyagtartalma:

371 kcal, 7g fehérje, 25g zsír, 21g szénhidrát

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3914624520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása