Gesztenyés sajttorta
2019. február 18. írta: Fülöp Lili

Gesztenyés sajttorta

laktózmentes, cukormentes, IR barát

unnamed.png 

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 150 g Korpovit keksz
  • 50 g laktózmentes vaj
  • 250 g laktózmentes mascarpone
  • 100 g eritrit
  • 200 g cukormentes gesztenyemassza
  • 2 db tojás

 

Elkészítés:

Az aprítógépbe dobjuk a kekszeket és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd jól elkeverjük. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral , majd beleöntjük a morzsás alapot, és jól lenyomogatjuk. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a a krémet.

Egy tálba öntjük a mascarponét és eritritet, majd egy robotgép segítségével simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, és további 1-2 percig keverjük. Végül folyamatos keverés mellett jöhetnek a krémbe egyesével a tojások.

A masszát belecsorgatjuk lehűlt formába, 170 fokon 30-35 percig sütjük, majd a sütőt lekapcsolva további 10-15 percig a sütőben hagyjuk. A hűtőben megvárjuk, míg kihűl, majd tálaljuk.

 

 

1 szelet tápanyagtartalma:

304 kcal, 6,5 gramm fehérje, 23,5 gramm szénhidrát, 20 g zsír

 

A receptet összeállította: Fülöp Lili, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7514633876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása