Gluténmentes sajtos cukkini muffin
2015. július 14. írta: Prima Medica

Gluténmentes sajtos cukkini muffin

(gluténmentes, diabetikus)

Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 db közepes cukkini
- 100 g sajt
- 1 db tojás
- 4 ek barna rizsliszt (itt beszerezhető)
- só, bors
- 2-3 fokhagymagerezd

Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, ha szükséges a magvas belsejét eltávolítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés sóval meghintjük és 20 percre félretesszük pihenni. A levet eresztett cukkinit jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, lereszelt sajtot (bármilyet választhatunk), fűszereket és annyi barna rizslisztet, hogy összeálljon a massza. Alaposan összedolgozzuk és kevés olajjal kikent szilikon muffin formákba adagoljuk a cukkinis keveréket. A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Melegen a legfinomabb, de hidegen is ideális feltét főzelékhez, önmagában, vagy mártogatósok mellé.

Energia – és tápanyagtartalom 1 db-ban:
o    Energia: 116 kcal
o    Fehérje: 6 g
o    Zsír: 6 g
o    Szénhidrát: 9 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1007627884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása