Zabpelyhes amerikai palacsinta
2015. július 14. írta: Prima Medica

Zabpelyhes amerikai palacsinta

(diabetikus, laktózmentes)

Hozzávalók 6 db palacsintához:
- 1 kisebb körte
- 1 db tojás
- 40 g apró szemű zabpehely (itt beszerezhető)
- 40 g laktózmentes félzsíros túró
- 3 tk. eritrit (itt beszerezhető)
- 20 g laktózmentes vaj
- 1 tk. útifű maghéj (itt beszerezhető)

Elkészítés:
A körtét kis darabokra szeleteljük, és a tojással együtt habosra turmixoljuk, majd belekeverjük az összetört túrót, zabpelyhet, és egy kevés útifű maghéjat, majd 15-20 percre állni hagyjuk a masszát. Egy serpenyőben közepes hőfokra hevítjük a vajat, és egyszerre kb. három, 5-6 cm átmérőjű tésztamasszát öntünk a serpenyőbe. Addig sütjük, amíg a széle elkezd pirulni, ekkor egy széles fejű lapáttal megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Tálaláskor adhatunk hozzá friss gyümölcsöket, olajos magvakat.

Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
o    Energia: 79 kcal
o    Fehérje: 3 g
o    Zsír: 5 g
o    Szénhidrát: 6 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr237627890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása