Hozzávalók 20 darabhoz:
- 25 dkg zsírszegény túró
- 22 dkg zabpehelyliszt (itt beszerezhető)
- 5 dkg búzasikér (itt beszerezhető)
- 6 ek eritrit (itt beszerezhető)
- 5 g sütőpor
- 1 dl víz
- 20 g vaj
- 1 db tojás
- 2 ek kakaó
Elkészítés:
A túrót összedolgozzuk a zabpehelyliszttel, búzasikérrel, 2 ek eritrittel, sütőporral, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kinyújtjuk 1,5-2 cm vastagságúra, majd megkenjük az olvasztott vajjal, végül alaposan megszórjuk a kakaós eritrites keverékkel. A csigát szorosan feltekerjük, kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A tetejüket megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db kakaós csigában:
- Energia: 78 kcal
- Fehérje: 5 g
- Zsír: 2 g
- Szénhidrát: 8 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus