Teljes kiőrlésű pizzás grissini
2015. július 20. írta: Varga Dóra dietetikus

Teljes kiőrlésű pizzás grissini

(diabetikus, tejmentes, tojásmentes)

Karácsonyra, névnapra, születésnapra vagy csak úgy ha egy kis sósra vágytok...

 

Hozzávalók 10 db grissini-hez:

-150 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

-50 gramm búzaliszt

-150 ml víz

-5 gramm instant élesztő

-2 evőkanál extra szűz olívaolaj

-1 kávéskanál só

-70 gramm sűrített paradicsom

-1 gerezd fokhagyma

-2 teáskanál oregáno és bazsalikom

 

Elkészítés:
Langyos vízben elkeverjük az élesztőt és megvárjuk, míg felfut. Közben kimérjük a liszteket, hozzáadjuk az olívaolajat, 1-1 teáskanál oregánot és bazsalikomot, átzúzott fokhagymát, kevés sót, majd az élesztős víz segítségével rugalmas tésztát gyúrunk. Fél-egy órán keresztül hagyjuk meleg helyen kelni. Ha duplájára dagadt,
kicsit átgyúrjuk és 3-4 mm vékony tésztát nyújtunk, lehetőleg négyzet alakúra. Lekenjük a bazsalikomos, oregános paradicsomszósszal, majd a tésztát félbe hajtjuk. Egy éles késsel kb. 1 cm széles csíkokat vágunk és megcsavarjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 10 perc alatt süssük ropogósra.

 

A tészta jól használható pizzatésztaként is. 

 

Energia – és tápanyagtartalom 1 db-ban:
- Energia: 93 kcal
- Fehérje: 3 g
- Zsír: 2 g
- Szénhidrát: 14 g

 

Ez a recept jól beilleszthető inzulinrezisztenciás, cukorbeteg diétába is, ha többet szeretnél megtudni ezekről a betegségekről, itt tudsz hasznos cikkeket olvasni

 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr237641044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása