Reform meggyes piskóta
2015. július 20. írta: Varga Dóra dietetikus

Reform meggyes piskóta

(diabetikus, tejmentes)

Hozzávalók 16 szelethez:

- 140 g zabpehelyliszt (itt beszerezhető)

- 60 g zabkorpa (itt beszerezhető)

- 80 g xilit (itt beszerezhető)

- 8 db tojás

- 200 g kimagozott meggy

- 2 kávéskanál sütőpor

- fél kávéskanál fahéj

- késhegynyi szegfűszeg

 

Elkészítés:
Első lépésben szétválasztjuk a tojásokat, külön edénybe tesszük a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához hozzáadjuk a xilitet, és fehéredésig keverjük. Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és a fűszereket. Ha nem elég folyékony a massza, akkor kevés vizet keverünk hozzá. Majd lazítjuk a tésztát a fehérjék kemény habjával, és végül a kimagzott, lecsepegtetett meggyet is a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

 

Energia – és tápanyagtartalom 1 szeletben:

-Energia: 108 kcal
-Fehérje:
 5 g
-Zsír: 4 g
-Szénhidrát: 13 g

 

 A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1007641300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása