Hozzávalók 16 szelethez:
- 140 g zabpehelyliszt (itt beszerezhető)
- 60 g zabkorpa (itt beszerezhető)
- 80 g xilit (itt
- 8 db tojás
- 200 g kimagozott meggy
- 2 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál fahéj
- késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
Első lépésben szétválasztjuk a tojásokat, külön edénybe tesszük a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához hozzáadjuk a xilitet, és fehéredésig keverjük. Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és a fűszereket. Ha nem elég folyékony a massza, akkor kevés vizet keverünk hozzá. Majd lazítjuk a tésztát a fehérjék kemény habjával, és végül a kimagzott, lecsepegtetett meggyet is a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Energia – és tápanyagtartalom 1 szeletben:
-Energia: 108 kcal
-Fehérje: 5 g
-Zsír: 4 g
-Szénhidrát: 13 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus