Narancsos-túrós kosárka
2015. július 23. írta: Varga Dóra dietetikus

Narancsos-túrós kosárka

(diabetikus, tojásmentes)

Hozzávalók 12 darab kosárkához:
- 120 g korpovit keksz (itt beszerezhető)
- 80 g vaj
- 30 g xilit (itt beszerezhető)
- 2 ek útifű maghéj (itt beszerezhető)
- 400 g túró
- 150 g joghurt
- 2 db narancs
- 3 tk xilit plusz (itt beszerezhető)


Elkészítés:
A koprovit kekszet ledaráljuk, hozzámorzsoljuk a hideg vajat és kevés xilittel édesítjük. Az útifű maghéjat kevés vízzel elkeverjük és hozzáadjuk a keksz masszához, ettől fog igazán összeállni. Szilikonos muffin formákba egyenletesen elosztjuk a korpovitos tésztánkat és kis kosárkákat formázunk belőle a kezünk segítségével. Kicsit szurkáljuk meg villával a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót, joghurtot összeturmixoljuk, hozzáadunk az egyik narancs levét, és héját, majd xilit plusszal édesítjük. A másik narancsot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Miután kihűltek a kosárkák óvatosan kivesszük a szilikonos formából, néhány kocka narancsot rakunk az aljára, majd a narancsos túrókrém  kerül a tetejére.

Energia- és tápanyag összetétel 1 db-ban:
-Energia: 147 kcal
-Fehérje: 7 g
-Zsír: 13 g
-Szénhidrát: 7 g

 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr207644236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása