Hozzávalók 20 rúdhoz:
- 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt (itt beszerezhető)
- 250 g túró
- 50 g kókuszzsír (itt beszerezhető)
- 2 db tojás (1 db a tésztába+ 1 db a tetejére)
- só (ízlés szerint)
- 2 db fokhagyma gerezd
- szezámmag (ízlés szerint)
- mák (ízlés szerint)
Elkészítés:
Egynemű tésztává gyúrjuk a lisztet, a túrót, a kókuszzsírt és 1 db tojást, ízesítjük kevés sóval, illetve az összenyomott fokhagymagerezdekkel. Az így készült tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd az egészet lekenjük tojással. Tetejére ízlés szerint szórunk szezámmagot, mákot. Nagyjából 1 cm szélességű csíkokat vágunk belőle és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Energia- és tápanyag tartalom 1 db-ban:
Energia: 80 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 7 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus