Hozzávalók 16 szelethez:
- 60 dkg sütőtök
- 8 dkg vaj
- 18 dkg graham búzaliszt (itt beszerezhető)
- 18 dkg xilit (itt beszerezhető)
- 2 db tojás
- 0.5 dl tej
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A sütőtököt kis darabokra vágjuk, és 200 fokos sütőben nagyjából 1,5 óra alatt puhára sütjük. Miután kihűlt, leszedjük a héját, és villával összenyomkodjuk a belsejét. Egy nagy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a xilittel, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Összedolgozzuk a masszát a Graham liszttel, sütőtök pürével, tejjel, sütőporral és a fűszerekkel. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35 perc alatt arany barnára sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 133 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 28 g