Hozzávalók (8 szelethez):
- 120 g zabpehelyliszt
- 60 g búzaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 50 g light margarin
- 1 doboz natúr joghurt (125 g)
- 2 evőkanál méz
- 50 ml frissen facsart narancslé
- 1 narancs reszelt héja
- 1 db vanília rúd
- 80 g áfonya
- 50 ml 1,5%-os tehéntej
- 1 csipetnyi só
Elkészítés:
Az áfonyát, amennyiben nincs lehetőség frisset beszerezni, kiolvasztjuk és lecsepegtetjük, amennyire csak lehet. Ez idő alatt egy közepes méretű edényben először összekeverjük a száraz alkotókat, vagyis a liszteket és a sütőport. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját, a vanília rúd belsejét, egy csipetnyi sót és a fahéjat. Ezután hozzáadjuk a margarint, amit kicsit eldolgozunk a liszttel. Ezt követően a joghurtot, a mézet és a narancslevet is hozzáöntjük, majd spatulával vagy kézzel alaposan összedolgozzuk az alkotókat. Végül beledolgozzuk a tésztába az áfonyát is és sütőpapírral bélelt kerek formába egyenletes eloszlatjuk. Mielőtt a sütőbe tesszük, a tetejét megkenjük kevés tejjel, majd 180°C-on kb. 20 percig sütjük.
Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 156 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 25 g
A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus