IR kompatibilis rakott hajdina
2016. december 13. írta: Prima Medica

IR kompatibilis rakott hajdina

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

HOZZÁVALÓK:

- 500 gramm darált pulykahús
- másfél csészényi hajdina
- 1 db vöröshagyma
- 3 cukkini
- 1 nagyobb rózsa brokkoli
- 2 marék zöldbab
- 2 dl rizstejszín
- só
- bors
- kakukkfű
- bazsalikom

Elkészítés:

A hajdinát kétszer-háromszor átmossuk, ha van időnk, be is áztathatjuk 1-2 órára, majd kétszeres mennyiségű vízben 20–30 perc alatt puhára főzzük.Közben az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált pulykahúst, és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük kevés sóval, borssal, majd kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.

A cukkinit vékony karikákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Majd a zöldbabot is hozzáadva, gőz felett megfőzzük a zöldségeket. A végén bazsalikommal és kakukkfűvel ízesítjük őket.

Ha minden megpuhult, beletesszük egy hőálló edénybe először a hajdinát, aztán a darált húst, majd a zöldségeket. A tetején szétoszlatjuk a rizstejszínt. Végül 200 fokon 30–40 perc alatt készre sütjük. 

Tápanyag és energiatartalom 100 g-ban:

Energia: 342 kcal
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 72 g
Zsír: 3 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5112035085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása