Epres pohárdesszert
2017. június 03. írta: Sárga Diána_dietetikus

Epres pohárdesszert

(gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, IR-kompatibilis)

Hozzávalók 4 főre
- 350 g sovány túró
- 175 g joghurt
- 600 g eper
- 20 g útifűmaghéj
- 15 g szeletelt mandula

Elkészítés:
Az epret megmossuk és eltávolítjuk a leveleit. A gyümölcs 2/3-át összeturmixoljuk az útifűmaghéjjal, majd négy pohár aljára egyenletesen eloszlatjuk. Amíg készül a desszert többi része, állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj hatására sűrűbb eperkrémet kapjunk. Közben a túrót kikeverjük a joghurttal és a mandula felével, a maradék epret pedig ízlés szerint darabokra vágjuk. Amikor ezek elkészült, az eperkrémre rétegezzük a túrós krémet, majd a tetejére a darabolt epreket halmozzuk. Legvégül pedig a szeletelt mandula másik felével díszitjük a desszertre. 

Édesebb ízre vágyók használhatnak folyékony édesítőszert vagy xilititet, azonban az utóbbi energia-és szénhidráttartalma számolandó. Ebben az esetben az eritrit használatát nem javaslom, mivel az nehezebben oldódik hideg közegben.

Energia-és tápanyag tartalom 1 adagban:
Energia: 173 kcal
Fehérje: 16 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 18 g

A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5312561357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása