Mediterrán bulgur saláta
2017. szeptember 16. írta: Sárga Diána_dietetikus

Mediterrán bulgur saláta

(tojásmentes, laktózmentes, IR-kompatibilis)

Hozzávalók 4 főre:
- 280 g bulgur (szárazon mérve)
- 4 db közepes méretű paradicsom
- 80 g fekete olíva bogyó
- 40 g póréhagyma
- 1 nagy maréknyi rukkola
- 200 g feta sajt (laktózmentes)
- 4 evőkanál olíva olaj
- só, bors, citromlé
- ízlés szerint: friss bazsalikom, koriander

Elkészítés
A bulgurt kétszeres mennyiségű sóval, borssal ízesített vízbe felforraljuk, majd alacsony hőfokon puhára főzzük. Ez idő alatt elkészítjük a többi hozzávalót. Megmossuk a paradicsomokat és a hagymát, majd apróra vágjuk őket. A rukkolát megmossuk és megszárítjuk, míg az olíva bogyót felkarikázzuk, a sajtot pedig felkockázzuk. Amikor megfőtt a bulgur, akkor hagyjuk kihűlni, majd ízesítjük olíva olajjal, szükség esetén további sóval, borssal és pici citromlével. Ízlés szerint adhatunk hozzá friss bazsalikom- vagy korianderleveleket. Legvégül pedig hozzákeverjük a bulgurhoz a saláta többi alkotóit, a zöldségeket, olívabogyót és a sajtot.

Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 499 kcal
Fehérje: 16 g
Zsír: 25 g
Szénhidrát: 50 g

A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1712868440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása