Klasszikus hókifli teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből
2017. december 13. írta: Szarka Dorottya

Klasszikus hókifli teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből

(IR-kompatibilis, tojásmentes, tejmentes)

hokifli.jpgHozzávalók (48 darabhoz)

  • 200 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (+ a nyújtáshoz)
  • 150 gramm laktózmentes margarin
  • 70 gramm eritrit
  • 20 gramm víz
  • 50 gramm porított eritrit
  • vanília őrlemény
  • őrölt fahéj
  • csipet só

Töltelékhez

  • 50 gramm cukormentes szilvalekvár

Elkészítés

A margarint összemorzsoljuk a liszttel, egy csipet sóval, majd kevés vízzel egynemű tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 15 percre

Töltetlen kiflik esetén apró kifliket formázunk a tésztából.

Lekváros változatnál a tésztánkat 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formázunk. Lisztezett felületen vagy szilikonos nyújtólapon vékonyan, kör alakúra nyújtjuk őket, majd egy éles kés segítségével 8 háromszögre osztjuk a kört. A háromszögek csúcsával szemközti oldalára késhegynyi lekvárt teszünk, feltekerjük, majd kifli alakúra formázzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a formázott kifliket, s előmelegített 160°C-on, légkeverés funkción 10-12 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliaőrleménnyel és/vagy fahéjjal ízesített poreritritbe forgatjuk őket.

Jó étvágyat!

A receptett összeállította: Szarka Dorottya dietetikus. 

48 darab töltetlen kifli esetén 1 darab tápértéke
31 kcal, 2,5 g szénhidrát, 2 g zsír, 0,6 g fehérje

48 darab szilvalekváros kifli esetén 1 darab tápértéke
33 kcal, 3 g szénhidrát, 2 g zsír, 0,6 g fehérje

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7013497443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása