Hozzávalók (48 darabhoz)
- 200 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (+ a nyújtáshoz)
- 150 gramm laktózmentes margarin
- 70 gramm eritrit
- 20 gramm víz
- 50 gramm porított eritrit
- vanília őrlemény
- őrölt fahéj
- csipet só
Töltelékhez
- 50 gramm cukormentes szilvalekvár
Elkészítés
A margarint összemorzsoljuk a liszttel, egy csipet sóval, majd kevés vízzel egynemű tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 15 percre
Töltetlen kiflik esetén apró kifliket formázunk a tésztából.
Lekváros változatnál a tésztánkat 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formázunk. Lisztezett felületen vagy szilikonos nyújtólapon vékonyan, kör alakúra nyújtjuk őket, majd egy éles kés segítségével 8 háromszögre osztjuk a kört. A háromszögek csúcsával szemközti oldalára késhegynyi lekvárt teszünk, feltekerjük, majd kifli alakúra formázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a formázott kifliket, s előmelegített 160°C-on, légkeverés funkción 10-12 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliaőrleménnyel és/vagy fahéjjal ízesített poreritritbe forgatjuk őket.
Jó étvágyat!
A receptett összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.
48 darab töltetlen kifli esetén 1 darab tápértéke
31 kcal, 2,5 g szénhidrát, 2 g zsír, 0,6 g fehérje
48 darab szilvalekváros kifli esetén 1 darab tápértéke
33 kcal, 3 g szénhidrát, 2 g zsír, 0,6 g fehérje