Hozzávalók 4 főre
- 200 g édeskömény (kb. 2 db zsenge belső része)
- 100 g gránátalma (kb. 1 db)
- 150 g narancs (1 db közepes méretű)
- 120 g sárgarépa (kb. 2 db közepes méretű)
- 50 g póréhagyma
- olívaolaj, fahéj
Elkészítés:
Előszőr megtisztítjuk az édesköményt, amelynek a belső zsenge részét érdemes felhasználni a salátába. Természetesen a többi részét sem kell eldobni, mert a szára felkarikázva tökéletes levesbe téve, a külső része pedig egyéb zöldségekkel, mint pl. céklával, sárgarépával együtt megsütve kiváló zöldségköretként szolgálhat.
Először tehát az édeskömény leveleit eltávolítjuk, mert ennek kesernyés íze van, a szárát levágjuk, majd a gumót félbevágjuk és eltávolítjuk róla a külső rétegeket. A belső részét tetszés szerint felkockázhatjuk vagy csíkokra vághatjuk, majd egy salátás edénybe helyezzük. Ezt követően víz alatt, eltávolítjuk a gránátalma magjait, hogy ne színezzen be mindent, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A narancsot és a sárgarépát megtisztítjuk és tetszőleges méretűre felkockázzuk őket. A póréhagymát pedig karikára vágva adjuk a salátához. Végül összekeverjük az összes alkotót, ízesítjük olíva olajjal, pici fahéjjal és már tálalhatjuk is.
Energia és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 177 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 15 g
Receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus