Hozzávalók 8 szelethez (18 cm-es tortaformához):
- 160 g köles
- 200 g víz
- 200 g kókusztej
- 20 g kókuszreszelék
- 100 g eritrit
- 3 db tojás
- vanília őrlemény
- csipet só
Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, majd a vízzel hígított kókusztejben 15 perc alatt puhára főzzük, hagyjuk kihűlni. (Az összes folyadékot magába fogja szívni.)
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat hozzákeverjük a langyosra hűlt köleshez. (Figyelem! Tényleg várjuk meg, míg kihűl a köles, máskülönben „rántotta” lesz a sárgájából!) Édesítjük, kókuszreszeléket, vanília őrleményt szórunk bele, majd hozzáadunk egy csipet sót, jól összekavarjuk. A habbá vert tojásfehérjéket 2-3 részletben óvatosan a köles masszába forgatjuk, sütőpapírral bélelt/kivajazott/szilikonos tortaformába vagy tepsibe töltjük.
Előmelegített 160°C-os sütőben 35-40 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.
Ízlés szerint tálalhatjuk kakaóporral, fahéjjal megszórva, pudinggal vagy lekvárral leöntve, de önmagában is nagyon finom desszert!
Jó étvágyat!
1 szelet energia- és tápanyagtartalma:
117 kcal, 17 gramm szénhidrát, 4,65 gramm zsír, 4,2gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus