Gombakrém
2023. május 24. írta: Vajdovich Dorottya

Gombakrém

szívbarát, IR-barát

dorka_profilkep_logooff.png

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 250 g csiperkegomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott ek. zabpehelyliszt
  • 150 ml tej (1,5%-os zsírtartalmú)
  • 1 ek. olívaolaj vagy szarvasgombás olívaolaj
  • 1 csipet só
  • zöldfűszerek, petrezselyemzöld

Elkészítés:

  1. A gombát és a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
  2. A hagymát egy nagyobb serpenyőben kevés olajon kis lángon üvegesre pirítjuk, a végén a kinyomott fokhagymát is átfuttatjuk rajta.
  3. Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt párolódni hagyjuk.
  4. Amikor a gomba megfonnyadt, levesszük a fedőt, elpárologtatjuk róla a vizet és meghintjük a zabpehelyliszttel.
  5. Jól átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejet és folyamatosan keverve besűrítjük.
  6. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverünk egy kevés olívaolajat vagy szarvasgombás olívaolajat.
  7. Teljes kiőrlésű pékáruval és nagy adag friss zöldséggel együtt tálaljuk.

Energia- és tápanyagtartalom egy adagban:

  • Energia: 126 kcal
  • Zsír: 8,1 g
  • Szénhidrát: 10,2 g
  • Fehérje: 5,1 g
  • Rost: 1,6 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6418119384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása