Tojásmentes, tejmentes cukkinimuffin
2018. március 05. írta: Szarka Dorottya

Tojásmentes, tejmentes cukkinimuffin

(tojásmentes, tejmentes, IR-kompatibilis)

res.jpgHozzávalók 6 darabhoz:

  • 150 g hámozott cukkini
  • 50 g mandulaliszt
  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 5 g kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek almaecet (helyettesíthető citromlével vagy fél ek 10%-os háztartási ecettel)
  • 100 g eritrit
  • 2 lentojás (2 ek darált lenmag/lenmagpehely + 6 ek forró víz)

Elkészítés:

Két evőkanál lenmagot ledarálunk (vagy lenmagpelyhet használunk), forró vízbe áztatjuk. Nyálkás masszát kapunk, hasonlót egy felvert tojáshoz.

A hámozott cukkinit apró darabokra vágjuk, turmixgépben pürésítjük. Egy tálban elkeverjük a liszteket, a kakaóport, az eritritet, a szódabikarbónát, hozzáadjuk a cukkinipürét, a lenmag tojást és az almaecetet. Alaposan elkeverjük, muffin formába adagoljuk.

Előmelegített 170°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

1 darab energia- és tápanyagtartalma:
135 kcal, 15 g szénhidrát, 6 g zsír, 6 g fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7113716164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása