Snidlinges-almás tojássaláta
2018. április 04. írta: Szarka Dorottya

Snidlinges-almás tojássaláta

(tejmentes, gluténmentes, IR-barát)

almas_tojassalata.jpgHozzávalók 4 főre

  • 4 db főtt tojás
  • 250 g alma (hámozva mért mennyiség, kb. 2 db közepes méretű)
  • 1 marék snidling
  • 1 dl zabtejszín
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • só, bors

Elkészítés

Az almákat megtisztítjuk, magházuktól megfosztjuk, s apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével. A főtt tojásokat megpucoljuk, sárgájukat kikaparjuk. A kikapart sárgáját villával összetörjük, elkeverjük zabtejszínnel, sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérjét felkockázzuk, összeforgatjuk az almadarabokkal és az aprított snidlinggel, végül ráöntjük a zabtejszínes keveréket.

Minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.

Tipp! Teljes kiőrlésű kenyérrel, korpás keksszel tálaljuk.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
130 kcal, 8 g szénhidrát, 7 g zsír, 7 g fehérje

 

 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4213809682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása