Hozzávalók 10 darabhoz elegendő lisztkeverékhez
- 180 g kölesliszt
- 60 g zsírtalanított kókuszliszt
- 45 g keményítő
- 15 g útifűmaghéj-liszt
- 90 g eritrit (vagy ennek megfelelő édesítő anyag)
+ 100-100 ml langyos víz palacsintánként
+ olaj a sütéshez (1/2 tk/db)
Elkészítés
A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük.
Palacsintasütőben 1/2 teáskanálnyi olajat hevítünk.
Egy darab palacsintához 30 grammnyi lisztkeveréket használunk fel, melyet 100 ml langyos vízzel gyorsan kikeverünk, és már öntjük is a serpenyőbe. Ha kell, spatula segítségével terítjük szét a tésztát. A hagyományos palacsintához képest tovább sütjük, majd megfordítva, a másik oldalát is aranybarnára pirítjuk.
Jó tanács!
Érdemes egyesével kimérni, elkészíteni a palacsintákat, máskülönben hamar besűrűsödik, és nem tudjuk megfelelően szétteríteni a serpenyőben.
1 darab palacsinta energia- és tápanyagtartalma (eritrittel készítve):
110 kcal, 19 gramm szénhidrát, 1 gramm zsír, 3 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.