Hozzávalók 10 szelethez
a gyümölcsréteghez
- 500 g magozott cseresznye
- 50 g eritrit
- ½ tk őrölt fahéj
- 2 ek tápiókakeményítő
a morzsához
- 50 g zsírtalanított mandulaliszt
- 50 g GM zabpehely
- 30 g durvára tört mandula
- 4 ek kókuszzsír
- csipet só
- vaníliakivonat
Elkészítés
A morzsához egy keverőtálban a zabpelyhet, a mandulalisztet, a mandulát és a sót összemorzsoljuk a kókuszzsírral és a vaníliakivonattal.
A magozott cseresznyéket összeforgatjuk az őrölt fahéjjal, eritrittel és a keményítővel.
A tészta egyharmadát egy tűzálló edény aljára szórjuk, ráöntjük a gyümölcsöt, majd a maradék tésztát egyenletesen elmorzsoljuk a gyümölcs tetején, majd befedjük alufóliával. Előmelegített 160°C-os sütőben fólia alatt 20 percig elősütjük, hagyjuk, hogy a gyümölcs levet eresszen. Az alufóliát levéve további 10-15 percig aranybarnára pirítjuk.
Tipp! Kóstoljuk meg más idénygyümölcsökkel is.
1 szelet energia- és tápanyagtartalma:
135 kcal, 12 gramm szénhidrát, 7,5 gramm zsír, 4 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus