Cseresznyés morzsasüti (crumble)
2018. június 19. írta: Szarka Dorottya

Cseresznyés morzsasüti (crumble)

(gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, IR-barát)

cseresznyes_crumble.jpgHozzávalók 10 szelethez

a gyümölcsréteghez

  • 500 g magozott cseresznye
  • 50 g eritrit
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 2 ek tápiókakeményítő

a morzsához

  • 50 g zsírtalanított mandulaliszt
  • 50 g GM zabpehely
  • 30 g durvára tört mandula
  • 4 ek kókuszzsír
  • csipet só
  • vaníliakivonat

Elkészítés

A morzsához egy keverőtálban a zabpelyhet, a mandulalisztet, a mandulát és a sót összemorzsoljuk a kókuszzsírral és a vaníliakivonattal.
A magozott cseresznyéket összeforgatjuk az őrölt fahéjjal, eritrittel és a keményítővel.
A tészta egyharmadát egy tűzálló edény aljára szórjuk, ráöntjük a gyümölcsöt, majd a maradék tésztát egyenletesen elmorzsoljuk a gyümölcs tetején, majd befedjük alufóliával. Előmelegített 160°C-os sütőben fólia alatt 20 percig elősütjük, hagyjuk, hogy a gyümölcs levet eresszen. Az alufóliát levéve további 10-15 percig aranybarnára pirítjuk.

Tipp! Kóstoljuk meg más idénygyümölcsökkel is.

1 szelet energia- és tápanyagtartalma:
135 kcal, 12 gramm szénhidrát, 7,5 gramm zsír, 4 gramm fehérje

 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1014057534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása