Hozzávalók: (2 főre)
-400g spárga
-100g húsos sonka (tökéletes a Húsvétról megmaradt sonka is)
-2 gerezd fokhagyma
-oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
Először a spárgát megmosom, letöröm az alsó fás részét. Közben egy tapadásmentes grillserpenyőben elkezdem az apró kockára vágott sonkát pirítani. A sonka kisült zsírjában fogom megsütni a spárgát, így nem kell plusz olajat, vagy zsírt használnom.
A spárgát tetszőleges méretűre vágom, majd hozzáadom a félig átpirult sonkához. Pár percig együtt pirítom őket, majd belereszelem a megtisztított fokhagyma gerezdeket is, egy kevés vízzel felöntöm, hagyom összepárolódni.
Amikor már félig puha a spárga, elzárom a tűzhelyet és tálalom.
Akár önmagában is megállja a helyét, de egy buggyantott tojással a tetején az igazi!
Egy adag energia- és tápanyagtartalma:
167 kcal, 15g fehérje, 9g zsír, 4g szénhidrát, 4g rost