Spárgás egytálétel
2019. április 25. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Spárgás egytálétel

(ir barát, cukormentes, tejmentes, tojásmentes)

img_20190423_193016.jpg

Hozzávalók: (2 főre)

-400g spárga

 -100g húsos sonka (tökéletes a Húsvétról megmaradt sonka is)

 -2 gerezd fokhagyma

 -oregánó, bazsalikom

 

Elkészítés:

Először a spárgát megmosom, letöröm az alsó fás részét. Közben egy tapadásmentes grillserpenyőben elkezdem az apró kockára vágott sonkát pirítani. A sonka kisült zsírjában fogom megsütni a spárgát, így nem kell plusz olajat, vagy zsírt használnom.

A spárgát tetszőleges méretűre vágom, majd hozzáadom a félig átpirult sonkához. Pár percig együtt pirítom őket, majd belereszelem a megtisztított fokhagyma gerezdeket is, egy kevés vízzel felöntöm, hagyom összepárolódni.

Amikor már félig puha a spárga, elzárom a tűzhelyet és tálalom.

Akár önmagában is megállja a helyét, de egy buggyantott tojással a tetején az igazi!

Egy adag energia- és tápanyagtartalma:

167 kcal, 15g fehérje, 9g zsír, 4g szénhidrát, 4g rost

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8814785722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása