Málnás galette
2020. szeptember 28. írta: Rajnai Anna

Málnás galette

diabetikus, IR barát

8264_1.jpg

A recept a Cukorbetegközpont ajánlásával készült.

Különféle piték jól megrakva édes gyümölcsökkel, sokunk kedvencei közé sorolhatók. A diétás napjaidon ezzel a nagyszerű francia galette-tel biztosan nem lőhetsz mellé.

Hozzávalók 6 szelethez:

Tésztához:

  • 200 g teljeskiőrlésű liszt
  • 100 g hideg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek tejföl
  • 2 ek hideg víz
  • 1 ek eritrit
  • 1 db citrom

Töltelékhez:

  • 300 g málna
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek eritrit
  • 1 ek tápióka keményítő
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A teljes kiőrlésű lisztet és a sót összekeverjük, belemorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a vizet, az édesítőszert, és belereszeljük egy fél citrom héját. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg szépen összeáll, majd 10-15 percig hűtőben pihentetjük, hogy könnyebben lehessen dolgozni vele. A málnát alaposan átmossuk, hozzáadunk kevés édesítőszert (ki is hagyható), a fahéjat és a keményítőt, és jól összekeverjük. A tésztát egy lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, ha a széle repedezik, akkor kicsit összenyomkodjuk az ujjunkkal. A kinyújtott tészta közepére halmozzuk a málnás keveréket, de nem fedjük be teljesen a tésztát, 4-5 centit szabadon hagyunk a szélén. Ráhajtogatjuk a tészta széleit a töltelékre, majd a peremét megkenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Energia-és tápanyag tartalom 1 szeletben:

Energia: 264 kcal

Fehérje: 4g

Zsír: 15 g

Szénhidrát: 28 g

A receptet összeállította: Csikai Klaudia - Cukorbetegközpont dietetikusa

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3916196528
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása