Csokis kuglóf
2020. október 30. írta: Rajnai Anna

Csokis kuglóf

diabetikus, IR barát

kuglof_uj.png

A recept a Cukorbetegközpont ajánlásával készült. 

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 120 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 120 g puha vaj
  • 40 g eritrit + stevia négyszeres édesítő
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 ml főzőrum
  • vanília kivonat
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 100 g cukormentes étcsokoládé
  • 200 g durvára tört dió
  • 1 narancsból nyert reszelt narancshéj

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, felolvasztott vajat, tojásokat, édesítőszert, sütőport, és ízesítjük kevés főző rummal, vanília kivonattal, narancs lereszelt héjával.  Hozzáadjuk a durvára vágott diót, apró kockákra darabolt étcsokoládét. Ha igényli a massza, kevés folyadékot hozzáadva lazítjuk. A kuglófformát vajjal kikenjük és lisztezzük, a masszát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 60-70 perc alatt arany barnára sütjük.

 

Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:

Energia: 170 kcal

Fehérje: 4 g

Zsír: 13 g

Szénhidrát: 8 g

 

A receptet összeállította: Csikai Klaudia - Cukorbetegközpont dietetikusa

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7216264622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása