A recept a Cukorbetegközpont ajánlásával készült.
Hozzávalók 20 szelethez:
- 120 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 120 g puha vaj
- 40 g eritrit + stevia négyszeres édesítő
- 5 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 10 ml főzőrum
- vanília kivonat
- 1 kávéskanál fahéj
- 100 g cukormentes étcsokoládé
- 200 g durvára tört dió
- 1 narancsból nyert reszelt narancshéj
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, felolvasztott vajat, tojásokat, édesítőszert, sütőport, és ízesítjük kevés főző rummal, vanília kivonattal, narancs lereszelt héjával. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, apró kockákra darabolt étcsokoládét. Ha igényli a massza, kevés folyadékot hozzáadva lazítjuk. A kuglófformát vajjal kikenjük és lisztezzük, a masszát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 60-70 perc alatt arany barnára sütjük.
Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 170 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 8 g
A receptet összeállította: Csikai Klaudia - Cukorbetegközpont dietetikusa