Mediterrán csirkés bulgur
2023. március 14. írta: Vajdovich Dorottya

Mediterrán csirkés bulgur

IR-barát, tejmentes

mediterran_csirkes_bulgur.png

Hozzávalók 2 főre:

  • 120 g bulgur (száraz)
  • 220 g csirkemell
  • 150 g paradicsom
  • 150 g kígyóuborka
  • 2 marék rukkola
  • fél fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 ml olívaolaj
  • 10 ml extraszűz olívaolaj
  • 30 ml citromlé
  • só, bors, szárított bazsalikom, oregánó, rozmaring

Elkészítés:

  1. A bulgurt egy teflonedényben, kevés olívaolajon kis lángon forgasd át, majd a térfogatának 2x-es mennyiségű vízzel öntsd fel és lefedve hagyd párolódni. Amikor elkészült, vedd le a tűzről és hagyd teljesen kihűlni.
  2. A lilahagymát tisztítsd meg és vágd apró kockákra, majd a paradicsomot és a kígyóuborkát is kockázd fel.
  3. A csirkemellet szintén kockázd fel, sózd, borsozd, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg.
  4. Készítsd el az olívás-citromos öntetet: egy kistányérban keverd össze az extraszűz olívaolajat, a citromlevet, az összenyomott/lereszelt fokhagymát és a fűszereket.
  5. Állítsd össze a salátát: egy nagy tálban keverd össze a bulgurt, a zöldségeket és a csirkemellet, majd az egészet forgasd át az öntettel. Fogyasztásig tárold hűtőben!

A recept tartalmaz lassan felszívódó szénhidrátforrást és rostot, teljes értékű fehérjeforrást, a szív- ér érrendszer szempontjából fontos zsírokat, ezen felül bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban is.

+ info: a visszahűtött bulgur úgynevezett retrográd keményítőt tartalmaz, így még lassabb felszívódású, mintha melegen fogyasztanád!

Energia- és tápanyagtartalom egy adagban:

  • Energia: 475 kcal
  • Zsír: 14,2 g
  • Szénhidrát: 55,1 g
  • Fehérje: 35,0 g
  • Rost: 11,1 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5418065886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása