Hozzávalók (1 személyre):
- fél db padlizsán (kb. 175 g)
- 120 g csirkemell
- 45 g köles (száraz)
- 10 g vöröshagyma
- 40 g sütőtök
- 60 g csiperkegomba
- 10 g olívaolaj
- 15 g trappista sajt
- só, bors, kakukkfű, őrölt szerecsendió
Elkészítés:
- A sütőt 180 °C-ra melegítsd elő és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral.
- A padlizsánt alaposan mosd meg, vágd le a szárát, majd vájd ki a közepét és helyezd a tepsire.
- A sütőtököt hámozd meg, majd vágd kockákra a padlizsán kivájt belsejével együtt.
- A gombát tisztítsd meg és aprítsd fel, majd tedd félre.
- A csirkemellet vágd apró kockákra.
- A vöröshagymát is tisztítsd meg, majd kockázd fel és kevés olajon, kis lángon egy serpenyőben pirítsd üvegesre.
- Add hozzá a csirkemell kockákat, pirítsd fehéredésig, majd sózd, borsozd, add hozzá a kakukkfüvet és egy kevés vízzel felengedve, fedő alatt párold puhára.
- Add hozzá a felaprított zöldségeket és az őrölt szerecsendiót és fedő nélkül párold tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a folyadék nagyrésze elpárolgott.
- Töltsd a tölteléket a kivájt padlizsánba, majd a tetejére reszelj sajtot, majd tedd a tepsit az előmelegített sütőbe és süsd addig, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
- Miközben sül a padlizsán, 2x-es mennyiségű vízben főzd meg a kölest 2x-es mennyiségű vízben.
- Tálald a padlizsánt a főtt kölessel és ízlés szerint friss salátával. Jó étvágyat!
Energia- és tápanyagtartalom egy adagban:
- Energia: 549 kcal
- Zsír: 20,1 g
- Szénhidrát: 49,6 g
- Fehérje: 41,2 g
- Rost: 10,5 g