Hozzávalók 4 személyre:
Tortillához:
- 160 g zabpehelyliszt (gluténmentes),
- 3 evőkanál olíva olaj, víz, só, + gluténmentes liszt a nyújtáshoz
Feltéthez:
- 120 g főtt csicseriborsó,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 60 g piros kápia paprika,
- 200 g paradicsom,
- 40 g rukkola,
- 20 g vöröshagyma,
- 60 g nyers brokkoli,
- 125 g joghurt,
- 1 evőkanál olíva olaj,
- bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
Serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál olíva olajat, a megtisztított és átnyomott fokhagymákat. Mérjük ki a csicseriborsót, csepegtessük le a levét, pirítsuk szép pirosra a fokhagymával együtt. Sütés közben ízesítsük borssal. Ezután mossuk meg a zöldségeket és vágjuk apró darabokra. Keverjük ki a joghurtot egy pici vízzel és ízlés szerint ízesítsük borssal, oregánóval egyéb fűszerekkel. Ha ezekkel elkészültünk kicsit tegyük félre a feltét hozzávalóit és készítsük el a tortillákat.
Egy edénybe mérjük ki a lisztet, adjunk hozzá sót és olajat. Kezdjük el összegyúrnia tésztát, majd közben óvatosan adagoljunk hozzá vizet, hogy összeálljon. Amikor elkészült szedjük négy darabra a tésztát és lisztezett deszkán sodrófával és a kezünk segítségével alakítsunk ki szép kerek, vékony tortillákat, mindkét oldalát süssük meg zsiradék nélkül egy teflon edényben. Ha készen vannak a tortillák helyezzük őket négy tányérra, majd rétegezve helyezzük rá a feltétet. Kezdjük a rukkolával, majd tegyük rá a paradicsomot, hagymát, brokkolit, paprikát, arra a pirított csicseriborsót és végül öntsük le a joghurtos dresszinggel.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 352 kcal,
Fehérje: 10 g,
Zsír:16 g,
Szénhidrát: 40 g
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus