Hozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához
- 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 g napraforgóolaj
- 15 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 60 cukor vagy ennek megfelelő édesítő)
- fél-fél tk sütőpor és szódabikarbóna
- 1 teáskanál almaecet vagy frissen facsart citromlé
- 50 ml víz
Elkészítés
Külön tálban kimérjük, majd összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat. Kézi habverő segítségével alaposan elkeverjük, majd szilikonos/sütőpapírral bélelt/kiolajozott formába öntjük.
A képen a szilikonos mini sütőforma látható:
Előmelegített 175°C-os sütőbe toljuk, 15 perc alatt készre sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom az egész (mini)piskótában (eritrit-stevia édesítővel készítve):
255 kcal, 30 gramm szénhidrát, 12 gramm zsír, 6 gramm fehérje
Az eredeti alaprecept ITT TALÁLHATÓ.
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus