Hozzávalók 4 adag leveshez: ( gluténmentes, tejmentes)
- 1 vöröshagyma
- 4 kisebb szál sárgarépa
- 3-4 db közepes méretű édesburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 1 zöldségleves kocka ( gluténmentes)
- só, bors, őrölt gyömbér
Elkészítés:
A vöröshagymát, a sárgarépákat és az édesburgonyákat megtisztítom, felkockázom és lábosba teszem. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje és közepes lángon puhára főzöm. Közben belereszelem a fokhagymát és a gyömbért, sózom, borsozom. Amikor puhára főtt, botmixerrel pürésítem és igény szerint hígítom egy kevés vízzel.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
58 kcal, 1g fehérje, 0g zsír, 11g szénhidrát
Hozzávalók 24 kisebb pulykagombóchoz: (gluténmentes)
- 500g darált pulykahús
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek gluténmentes zsemlemorzsa
- 1 tojás
- friss petrezselyemzöld ízlés szerint
- só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet megtisztítom, apróra vágom. Egy nagy tálban összekeverem a darált húst az apróra vágott hagymával, petrezselyemzölddel. Belereszelem a fokhagymát, sózom borsozom. A tojást külön tálkában felverem, majd hozzáadom a masszához. Belekeverem a zsemlemorzsát is. Vizes kézzel kis gombócokat formázok és sütőpapírral bélelt tepsibe téve 180°C-on 10-15 perc alatt megsütöm.
1 gombóc energia- és tápanyagtartalma:
32 kcal, 5g fehérje, 1g zsír, 1g szénhidrát