Levendulás hajdinás keksz
2019. május 21. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Levendulás hajdinás keksz

(gluténmentes, tejmentes)

 img_20190519_151539.jpg

Hozzávalók: (kb. 15 db kekszhez)

-130g hajdinaliszt

-20g nádcukor

-25g eritvia

-55g kókuszolaj/vaj

-1 db tojás

-1 tk levendulavirág

-vanília kivonat

-50g fehér csokoládé

-2-3 ek hideg víz szükség szerint

 

Elkészítés:

Kimérem a lisztet és a hideg kókuszzsírt, majd összemorzsolom őket. Hozzáadom a nádcukrot, az édesítőt és a levendula virágot. Elkeverem, majd felütök egy tojást és külön tálban csomómentesre kikeverem, így adom hozzá a keksz tésztájához. Beleteszem a vanília kivonatot, az apróra tört csokoládét, ha nem áll össze a tészta, akkor pár evőkanál hideg vizet teszek még a tésztába. Összegyúrom és folpackba csomagolva hűtőben pihentetem 30 percig.

A sütőt előmelegítem 180°C-ra. A tésztát kiveszem a hűtőből, leveszem a folpackot és körülbelül 3 cm átmérőjű hurkát formázik belőle, majd fél centiméter vastag szeletekre vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a kekszeket. 180°C-on, 10 percig sütöm őket, majd hagyom kihűlni.

 

Egy darab energia- és tápanyagtartalma: 

90 kcal, 1g fehérje, 5g zsír, 10g szénhidrát, 2 g rost

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr114842132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása