Hozzávalók 10 db palacsintához:
- 2 db közepes méretű őszibarack
- 2 db tojás
- 60 g natúr joghurt
- 2 ek. víz
- 50 g hajdinaliszt
- 30 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 20 g mandulaliszt vagy darált mandula
- 2 ek. chiamag
- 1 csipet só
- 1 mk. őrölt fahéj
- 1 tk. sütőpor
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A barackokat turmixold össze, majd egy keverőtálban keverd hozzá a tojást és a joghurtot.
- A száraz hozzávalókat keverd össze, majd add a barackos masszához és keverd csomómentesre!
- Serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd tegyél 1-1 evőkanálnyi mennyiséget a masszából. Kislángon süsd aranybarnára mindkét felét a palacsintáknak!
- Tálald friss gyümölcsökkel, esetleg túrókrémmel.
Energia-és tápanyagtartalom 3 palacsintában (ha a teljes mennyiség 10 darab):
- Energia: 259 kcal
- Zsír: 11,7 g
- Szénhidrát: 27,6 g
- Fehérje: 10,2 g
- Rost: 7,1 g